Vertaalwerk, app en directeur stichting

Mijn voornaamste werkzaamheden bestaan uit het meewerken aan de Nederlandse Concordante Vertaling en het ontwikkelen van de NCV Bijbelstudie App, waar iedere gelovigen de tools in handen krijgt om zelf te onderzoeken wat er staat geschreven in de grondtekst. Dit door middel van de letterlijke betrouwbare vertaling, het interlineair, commentaar en in de toekomst notities bij de vertaling en een Nederlands Lexicon.

Om tijd voor al die projecten te vinden en meer mensen mogelijk erbij te betrekken is de Stichting NCV Bijbelstudie opgericht, waarvan ik de directeur mag zijn. Huidige en toekomstige werkzaamheden rond de vertaling en app zijn te vinden op de Projecten pagina van de stichting.

Studies en preken

Naast het vertaal- en ontwikkelwerk geef ik ook geregeld Bijbelstudies en preken. De preken die ik voor Gemeente Eben-Haezer te Rotterdam geef zijn te vinden op mijn pagina op de Salvation of All website.

Daarnaast doe ik al jaren met veel plezier en overtuiging jongerenwerk in die gemeente, en leid daar de Bijbelstudies.

Recentelijk heb ik ook een serie avonden onder de titel ‘Bijbelstudie met de NCV‘ gegeven, waarin ik wil laten zien wat er komt kijken bij verantwoord Bijbelstudie doen, wat veel voorkomende misvattingen zijn en hoe de NCV Bijbelstudie app en vertaling je kunnen helpen dichter bij Gods Woord te komen.

Overige werkzaamheden

Recentelijk heb ik ook meegewerkt aan een nieuwe studievertaling van het Nederlands Bijbelgenootschap, al is het proefproject voor nu stopgezet.

Omdat het meeste andere werk dat ik doe op vrijwillige basis berust, werk ik parttime als ZZP-er en bouw websites, apps en geef huiswerkbegeleiding.